Display

Această secţiune include o introducere despre conceptul de Display şi cum ar putea beneficia un brand de pe urma acestuia; dacă sunteţi familiarizaţi cu noţiunile de bază folosiţi butonul de mai jos pentru a vedea cum lucrăm şi ce ne diferenţiază

Cum lucrăm

Ce este?

Display este procesul prin care spaţiul publicitar online (banner/image ads) este achiziţionat de la diferite surse relevante. Procesul este similar reclamelor TV dar mult mai targetat, ceea ce permite servirea celor mai relevante grupuri de audienţă.

Numeroase platforme (Google Ad Network, RevShare etc.) îţi permit să faci acest lucru automat. Există însă şi posibilitatea de a cumpăra direct de pe site-urile relevante.

Google, Facebook, LinkedIn, YouTube, Programmatic sunt toate platforme şi metode de a rula display ads pe diferite site-uri. Este discutabil faptul ca Facebook şi LinkedIn nu ar trebui să se regăsească în această categorie, însă noi oferim display ads pe aceste platforme la fel cum le oferim şi pe celelalte.

Display ads permite brandurilor să îşi prezinte produsele/serviciile persoanelor calificate şi targetate. De exemplu, dacă la televizor poţi transmite reclame pe un anumit canal, acel canal are un grup destul de larg de telespectatori chiar dacă ei sunt clasificaţi într-un anumit grup demografic. Cu display, acest proces este mult mai precis oferindu-ţi nu doar posibilitatea de a ajunge cu informaţia la grupul demografic respectiv ci şi de a targeta audienţa pe baza intereselor, a grupurilor de vârstă, comportament şi aşa mai departe.

Alte beneficii

Când utilizăm o anumită platformă, ca şi Google Display, îi spunem care este audienţa noastră şi apoi automat rulează reclamele pe care le vrem utilizatorilor care se încadrează în grupul respectiv. Bazându-ne pe obiectivele şi rezultatele campaniei, putem regla şi îmbunătăţi constant audienţa, modul în care sunt prezentate reclamele, cum arată sau cum funcţionează paginile de landing cu scopul de a îmbunătăţi ROI sau, pentru a avea mai multe clickuri relevante adaptate la bugetul alocat.

Display advertising este o metodă foarte bună de a informa/educa/arăta oamenilor care nu au căutat în mod special produsele/serviciile unui anumit brand, dar pe care le pot considera relevante fiind în concordanţă cu interesele şi demografica lor.

Dispay, este de asemenea foarte eficient pentru B2B deorece putem folosi platforme ca şi LinkedIn pentru a targeta utilizatori pe baza joburilor lor sau pentru a ne concentra pe site-uri care au utilizatori relevanţi pentru audienţa targetată. În cele din urmă, display poate fi eficient şi pentru “cold selling”. În realitate, nu facem cold selling, deoarece uneltele de targetare ne permit să ajungem doar la persoanele relevante şi interesate, care vor trece de la cold la vânzare de la reclamă la pagina de landing.

Beneficii:

  • Posibilitatea de a fi văzut/ajunge la audienţa targetată
  • Creşteri substanţiale a traficului/vânzărilor
  • Posibilitatea de a prezenta produsele/serviciile utilizatorilor relevanţi
  • Brand awareness
  • Reamintirea constantă audienţei targetate despre produsele şi serviciile brandului

Te-am convins? Ia legătura cu echipa noastră

Contactează-ne

Cum lucrăm?

Oricine poate rula reclame pe aceste platforme cu targetare şi segmentare standard dar, pentru a obţine rezultate, noi identificăm cele mai relevante şi potrivite platforme care ne ajută să atingem obiectivele clienţilor noştri. Apoi, identificăm metodele cele mai bune de promovare, audienţa potrivită, tehnicile de segmentare adecvate, identificăm şi testăm cel mai optim ad creative şi în final, optimizăm paginile de landing.

Pentru a exemplifica cum facem acest lucru, vom lua ca exemplu o campanie ipotetică de recrutare personal, cu un buget modest, prin care se urmăreşte angajarea pentru 5 joburi diferite, 3 dintre care fiind posturi de Developeri. Putem face mult mai multe, chiar şi cu acest exemplu, însă vrem să ne concentrăm pe un exemplu mic care arată cât de mult putem optimiza chiar şi la acest nivel.

Examplu de campanie

Să presupunem că vom rula doar pe Google Display, Facebook Ads şi LinkedIn Ads. Am ales aceste platforme deoarece joburile sunt destul de diverse: 3 tipuri de developer, 1 tip de lucrător în producţie şi o poziţie pentru middle management. Chiar dacă LinkedIn ar fi cea mai eficientă metodă în această situaţie, este puţin probabil ca muncitorii din producţie să fie activi pe LinkedIn, aşadar, sunt necesare alte metode de targetare pe platforme diferite.

Scopul nostru este de a aduce utlizatorii pe site pentru a aplica la joburi. Vom folosi următoarele metode de promovare pe platformele respective: Google Display (pot fi clickuri/afişări dar să nu complicăm lucrurile); LinkedIn – InMail, Sidebar, WallFeed; Facebook – clickuri, afişări (Brand Awareness), conectare şi conversii (dacă clientul este de acord cu plasarea de pixel). Dacă le adunăm pe toate am avea 8 metode de promovare pe toate platformele.

Pentru optimizare maximă, ar trebui să rulăm fiecare din cele 8 tipuri de metode de promovare, pentru toate cele 5 joburi, cu cel puţin 2 tipuri de creative. Asta ar însemna 8*5*2=80 de mini campanii care ne-ar permite să obţinem rezultate “optime”. În mod normal am crea şi mai multe de atât, plus încă cel puţin câteva variaţii de landing page pentru clienţii care au nevoie de campanii performance based. Totodată, folosim unelte pentru a vedea ratele de clickuri, ratele de conversie etc. În această situaţie, ne vom folosi de experienţa anterioară pentru a reduce şi optimiza diferit cu scopul de a eficientiza şi de a ne încadra în buget.

Şi mai multă relevanţă...

Putem şi vom reduce numărul de reclame pentru muncitorii din fabrică pe LinkedIn şi putem crea, de asemenea, o pagină de landing customizată pentru toate cele 3 tipuri de joburi pe development, astfel targetând toţi developerii relevanţi cu o singură reclamă care va duce la pagina cu toate joburile, rămânând astfel relevanţi. În acest fel, cheltuim mai puţin pe crearea de reclame, pagini de landing, campanii şi reuşim să rămânem eficienţi în targetare în raport cu bugetul clientului.

Mai mult, putem folosi pixel/cookie pentru a defini mai bine audienţa targetată şi pentru a ajunge mai uşor la publicul ţintă. De asemenea, putem folosi informaţiile de la client (date despre angajaţii actuali, erp etc) pentru a crea profile bazate pe informaţiile respective obţinând astfel moduri mai eficiente de targetare şi de a ajunge la audienţa dorită. Toate aceste tehnici pot fi folosite pe aproape toate platformele, permiţându-ne să optimizăm şi să reoptimizăm până când le putem aduce clienţilor clickuri relevante adaptate la buget sau cel mai mare ROI.
Am putea targeta, totodată, specific pe anumite clădiri/hq’s ale competitorilor dacă ştim că un procentaj mare din angajaţi sunt localizaţi acolo. De exemplu, putem targeta o fabrică pe Facebook şi Instagram pe o anumită rază şi să obţinem clickuri de acolo, apoi să folosim aceste rezultate pentru a crea profile demografice şi să creştem şansele de a ajunge la o parte mai mare din aceeaşi demografică.

Sperăm că acest exemplu a ilustrat cum lucrăm cu bugetele, posibilităţile de display şi capacitatea noastră de a oferi rezultate de calitate.

Crezi că te putem ajuta? Ia legătura cu noi

Contactează-ne

Contact

Telefon

+40732026479