Paid Search / PPC

Această secţiune include o introducere la conceptul de paid search (căutarea plătită), dacă sunteţi familiarizaţi cu noţiunile de bază folosiţi butonul de mai jos pentru a vedea cum lucrăm şi ce ne diferenţiază.

Cum lucrăm

Ce este?

Paid search (căutarea plătită) cunoscută şi ca PPC este o metodă de digital advertising prin care creăm reclame ce rulează de fiecare dată când cineva caută ceva folosind un motor de căutare (Google, Bing, Amazon etc.). De exemplu, dacă cineva caută “agenţie de marketing digital” creăm reclame care vor fi afişate tuturor celor care au căutat acest grup de cuvinte.

Bineînţeles, procesul este mult mai complex şi implică targetare avansată cu posibilitatea de a afişa reclama doar anumitor persoane din anumite locaţii. Chiar dacă acesta este un exemplu comun, în esenţă, putem afişa cele mai relevante reclame celor mai relevante persoane (targetate pe baza intereselor) care au făcut o căutare relevantă, indiferent de locaţia lor sau de termenii căutaţi.

Prezenţa pe paid search le permite clienţilor noştri să fie vizibili în faţa potenţialilor clienţi, pentru termeni relevanţi, astfel că, oricine este interesat de produsele sau serviciile clientului nostru, le va putea găsi imediat şi va putea vizita direct site-ul.

Alte beneficii

Fiecare persoană care ajunge pe site-ul unui brand prin intermediul paid search, prezintă interes deoarece a făcut o căutare intenţionată pentru a ajunge pe acel site; comparativ cu Display/Facebook Ads unde reclamele sunt afişate în funcţie de profilul utilizatorului.
PPC este una din metodele cele mai directe de a conecta oamenii interesaţi de produsele şi serviciile unui brand.
PPC oferă de asemenea un sistem foarte dezvoltat de bugetare, oferindu-ne posibilitatea de a folosi sume de bani ce se încadrează întotdeauna în bugetul clientului aducând totodată rezultate, chiar dacă uneori bugetele sunt comparativ mai mici în raport cu competiţia. Putem, printre altele, prioritiza anumite produse/servicii pentru a eficientiza campania. Dacă clientul are 20 de produse/servicii dar bugetul alocat este suficient doar pentru 2, identificăm cele 2 produse/servicii de top, optimizăm campania, reorganizăm bugetul şi dominăm piaţa pe cei 2 termeni. Astfel asigurăm clientul că va avea cel mai ridicat ROI sau cele mai multe clickuri posibile în bugetul alocat.

Beneficii:

  • Rezultate instante
  • Posibilitatea de a fi găsit de oricine este interesat de produsele/serviciile brandului
  • Sistem de bugetare complex ce permite flexibilitate (se plăteşte doar pentru ce se doreşte)
  • Sistem de targetare complex (poate targeta după produs/serviciu/locaţie etc)
  • Metodă excelentă de taxare (preţ per click – prin urmare doar pentru cei interesaţi)

Te-am convins? Ia legătura cu echipa noastră

Contactează-ne

Cum lucrăm?

Când vine vorba de paid search, relevanţa, optimizarea constantă a cuvintelor cheie, reclamele şi paginile de landing sunt cele care contează cel mai mult. Ne folosim de tehnologie pentru a urmări şi a îmbunătăţi constant campaniile clienţilor noştri. Optimizăm şi reoptimizăm până ajungem la cel mai scăzut cost pe click, cel mai mare scor de calitate şi cel mai ridicat ROI.

Alegem şi grupăm cuvintele cheie pentru a obţine cele mai relevante grupuri de reclame posibile – ştim cât de mult contează relevanţa pentru motoarele de căutare şi profităm cât mai mult de acest aspect.

Mai multă relevanţă...

Mai ştim, totodată, că relevanţa nu ţine doar de reclame în sine, paginile de landing joacă de asemenea un rol extrem de important. Astfel, edităm fiecare pagină care are legătură cu campania creată, cu scopul de a face întreaga campanie cât mai relevantă. În afara creşterii relevanţei, acest aspect are un efect direct asupra comportamentului utilizatorului pe site şi asupra ratelor de conversie. Cu cât este mai relevant un lucru, cu atât utilizatorul este mai tentat să acţioneze în direcţia în care ne dorim noi.

Pentru că motoarele de căutare răsplătesc efortul şi relevanţa cu poziţii înalte în căutări şi costuri mai scăzute per click, campaniile clienţilor noştri devin atât de relevante încât sunt capabile să domine concurenţa, să obţină poziţii mai înalte, să aibă rate de conversie mai mari, ROI mai ridicat şi mai multe clickuri cu acelaşi buget.

Şi mai multă relevanţă…

PPC ne permite totodată să segmentăm şi să dirijăm utilizatorii direct spre pagina relevantă. De exemplu, dacă un utilizator caută unul din cele 20 de produse oferite de client, creăm reclame care îl vor duce pe utilizator direct pe pagina cu produsul căutat.

Aceasta, alături de optimizarea ratei de conversie, relevanţa paginilor de landing şi relevanţa termenilor căutaţi, garantează clienţilor noştri costuri scăzute şi cele mai ridicate rate de conversie pentru produsele/serviciile oferite.

Crezi că te putem ajuta? Ia legătura cu noi

Contactează-ne

Contact

Telefon

+40732026479