Programmatic

Această secţiune include o introducere la conceptul de Programmatic şi cum ar putea beneficia brandurile de pe urma acestei forme de promovare digitală. Dacă sunteţi familiar cu noţiunile de bază folosiţi butonul de mai jos pentru a afla de ce merită să ruleze un brand reclame programmatice. De asemenea, multe din procesele discutate în paginile Display şi Remarketing se aplică şi aici.

De ce este important?

Ce este?

Este viitorul advertisingului.

Înaintea erei digitale, toţi ascultam aceleaşi programe la radio sau ne uitam la aceleaşi programe TV. Astăzi, lucrurile s-au schimbat. Acum citim şi urmărim informaţii de specialitate, specifice ariei noastre de interes, pe o multitudine de pagini web, aplicaţii, platforme sau dispozitive. Aici intervin reclamele rulate programmatic.

Practic, acestea sunt o formă de display/media buy şi remarketing realizate automat cu licitare în timp real, de un robot (inteligenţă artificială) care beneficiază de „machine learning”. Pe măsură ce utilizatorii continuă să fie conectaţi cu conţinutul oferit (reclamele), robotul, crează un profil al audienţei targetate. Acest profil devine progresiv tot mai complex în timp ce robotul continuă să publice reclamele.

Alte beneficii

Platformele programatice ne permit nu doar targetarea specifică a utilizatorilor care se încadrează perfect în audienţa de interes dar ne permit şi să plătim cât de puţin posibil pentru fiecare click. Putem targeta utilizatorii pe loc în timp ce citesc conţinutul legat de businessul dumneavoastră, indiferent de unde au găsit conţinutul respectiv, sau de locaţia în care se află conţinutul. Platforma poate fi integrată în totalitate în sistemul ERP deţinut (pentru şi mai multe date personalizate ale audienţei), cu datele terţilor sau pur şi simplu pentru crearea audienţei pe baza profilelor vizitatorilor actuali. Programmatic se pot rula reclame pe mai multe platforme bazându-se pe profile şi nu pe sistemul de targetare al platformelor în sine. În loc să fiţi limitaţi la o platformă/Ad network, programmatic vă permite să ajungeţi la toţi cei care corespund unui profil, fără limitări impuse de platformă sau Ad network.

Haideţi alături de noi pentru a deveni leaderi pe piaţă prin integrarea celui mai nou şi eficient fenomen din industria digitală: programmatic.

Beneficii:

  • Cea mai avansată metodă de targetare şi prelucrare a audienţei
  • Reclame vizualizate de cei mai relevanţi utlizatori pentru afacerea dumneavoastră

Te-am convins? Ia legătura cu echipa noastră

Contactează-ne

Mai mult...

Înainte de programmatic, cumpăram reclame pe platforme ca şi Google. Aici, fie licitam automat, sau setam o anumită sumă sau o anumită metodă de taxare. Pentru a licita în timp real pentru cele mai ieftine clickuri, trebuia să ai o persoană dedicată 24/7. Altfel mereu ieşeai în pierdere fie pentru că licitai prea mult, fie pentru că licitai prea puţin şi nu primeai nici un click. Platformele programatice au un sistem care licitează în timp real pentru a vă garanta cel mai mic cost în orice moment.

Sistemul monitorizează utilizatorul peste tot pe unde navighează online putând astfel crea profile detaliate cu privire la anumite audienţe targetate. Dacă înainte puteam targeta bazându-ne pe anumite interese şi apoi să facem remarketing bazându-ne pe vizite, acum avem acces la profile avansate la care nu am fi avut acces înainte.

Pentru a putea exemplifica procesul, să presupunem că vrem să vindem un telefon. Prin platformele de analytics şi programmatic ne putem da seama că 90% dintre cumpărătorii acestui tip de telefon sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 40-50 ani, care vizitează site-uri tech, site-uri cu maşini, dar şi site-uri cu timbre. Fără programmatic nu am fi descoperit niciodată al treilea grup de interes, destul de neobişnuit, al acestui public ţintă. Ştiind că aceste 3 grupuri de interes definesc audienţa, putem acum targeta acest grup direct, îmbunătăţind substanţial rata de conversie şi ROI-ul.

De ce am nevoie de acest serviciu?

Reclamele programmatice reprezintă cel mai avansat instrument de publicitate digitală, capabil să ajungă la cea mai targetată audienţă din multiple medii. Pentru că putem targeta bazându-ne pe profiluri ale audienţei, care devin tot mai detaliate pe măsură ce rulăm programmatic, putem garanta faptul că oamenii care văd aceste reclame sunt cei mai relevanţi pentru afacerea dumneavoastră. Nici o altă formă de publicitate nu se poate compara cu programmatic.

Crezi că te putem ajuta? Ia legătura cu noi

Contactează-ne

Contact

Telefon

+40732026479