Remarketing

Această secţiune include o introducere la conceptul de Remarketing şi cum un brand poate beneficia de pe urma lui; dacă sunteţi familiarizaţi cu noţiunile de bază, folosiţi butonul de mai jos pentru a vedea cum lucrăm şi ce ne diferenţiază.

Cum lucrăm

Ce este şi de ce e nevoie de Remarketing?

Remarketing este în esenţă o formă de display advertising unde reclamele sunt văzute doar de acele persoane care au vizitat una din paginile unui anumit site sau au fost clienţi ai brandului respectiv.
Datorită faptului că majoritatea persoanelor nu plasează o comandă la prima vizită pe un site, ne folosim de remarketing pentru a aduce aceşti vizitatori relevanţi înapoi pe site, oferindu-le totodată numeroase oportunităţi pentru a face o comandă la următoarea vizită.

Dacă o campanie complexă de remarketing este implementată corect, le va reaminti mereu vizitatorilor relevanţi despre brand/servicii/produse oriunde ar fi online. După prima vizită, folosim pixeli si cookies pentru a vedea unde sunt utilizatorii online şi apoi le putem oferi reclame corelate la ce au vizitat ei pe site.

De exemplu, utilizatorul vine de la Google Adwords şi vizualizează un anumit produs/grup de produse pe site. Apoi noi folosim această informaţie pentru a-i prezenta reclame relevante pentru acel grup de produse, pe pagina de facebook a utilizatorului. De asemenea, dacă strategia de remarketing este implementată corect şi bugetul permite, utilizatorul poate şi va vedea reclamele oriunde, indiferent de originea sau limba în care este scris site-ul.

Alte beneficii

Aceasta este o tehnică esenţială şi fundamentală de marketing digital care nu ar trebui să lipsească din nicio campanie.

Dacă un brand cheltuie bani pe orice formă de reclamă fără nicio strategie de remarketing, va pierde practic cea mai mare parte a traficului pentru care s-a plătit. Dacă bugetele sunt mici, sau dacă suntem la începutul unei campanii, remarketingul poate fi utilizat pentru a crea profile detaliate despre demografia curentă a oricărei afaceri.

Dacă un anumit site are trafic organic dar deţinătorul afacerii nu are detalii despre audienţă, se pot implementa pixeli şi cookies pentru a urmări acei utilizatori cu scopul de a înţelege mai bine comportamentul lor, interesele, grupele de vârstă şi aşa mai departe.

Aceste informaţii pot fi folosite ulterior pentru a vinde mai eficient aceluiaşi grup targetat.

Beneficii:

  • Reamintirea potenţialilor clienţi despre brand
  • Reamintirea potenţialilor clienţi despre produsele/serviciile aflate în ofertele promoţionale
  • Oferirea de noi oportunităţi potenţialilor clienţi pentru a face o achiziţie
  • Prezentarea de noi oferte/servicii clienţilor anteriori
  • Facilitarea deciziei de achiziţie cu ajutorul reclamelor dinamice
  • Îndrumarea potenţialilor clienţi şi a clienţilor actuali înapoi pe site pentru a îndeplini anumite obiective

Te-am convins? Ia legătura cu echipa noastră

Contactează-ne

Cum lucrăm?

Înţelegem că fiecare client este diferit şi implicit, fiecare campanie de remarketing va fi diferită. Pe baza informaţiilor despre client, alegem cele mai relevante platforme pentru campaniile lor de remarketing şi decidem care sunt cele mai bune strategii pentru acele platforme.

Noi segmentăm şi ajustăm campaniile bazându-ne pe paginile vizitate de pe site şi activitatea utilizatorilor. Astfel, putem oferi reclame mai relevante fiecărui vizitator în funcţie de situaţie. Dacă, de exemplu, avem un client cu 2 tipuri de servicii şi un vizitator se uită la unul dintre ele, vom segmenta campaniile în aşa fel încât, acest vizitator să vadă doar reclamele de remarketing care au legătură cu acel serviciu.

Mai multă relevanţă...

Când vine vorba de cele mai bune strategii, noi ştim că o afacere care oferă anumite servicii nu poate rula reclame în fiecare zi, peste tot, pentru că va obosi şi supăra potenţialii clienţi. În mod normal, pentru servicii B2B, este suficient să ruleze reclame la o frecvenţă mai mică, cu mai puţină expunere dar, totodată, suficient încât să îi aducă pe utilizatori înapoi pe site pentru a lua din nou în considerare brandul respectiv.

Dacă un client face vânzări directe şi anumiţi vizitatori au avansat în procesul de cumpărare (au pus un produs în coş), reclamele ar trebui afişate mai agresiv pentru o perioadă scurtă de timp cu scopul de a-l motiva pe client să cumpere sau să finalizeze procesul de achiziţie pe care l-a început.

Şi mai multă relevanţă...

Când vine vorba de site-uri de ecommerce, putem rula reclame dinamice care prezintă mai multe produse dintr-o anumită categorie, nu doar ca să-i amintească utilizatorului despre prezenţa brandului, dar şi pentru a-i prezenta varietatea de produse astfel, crescandu-i şansele de a face o achiziţie.

Noi corelăm toate tehnicile prezentate şi metodele de desfăşurare a campaniilor de remarketing cu o optimizare constantă a reclamelor, ad copy, a paginilor de landing, segmentarea campaniei şi tot ce mai este relevant pentru fiecare client în parte.

Crezi că te putem ajuta? Ia legătura cu noi

Contactează-ne

Contact

Telefon

+40732026479